STAVKA

Spoštovani kolegi, člani!

Obveščamo vas, da z vladno stranjo, kljub našim izjemnim naporom in prizadevanjem, nismo uspeli skleniti dogovora za razrešitev stavkovnih zahtev, zato bo jutrišnja stavka v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva izvedena.

Zaposleni v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva stavkamo v SREDO, 16. 2.2022 med 7. in 22. uro. V našem primeru ne gre le za pogajanja o dvigih plač. Gre za ohranjanje načela enakosti in dostojnost vseh poklicev, za ohranjanje kakovosti storitev v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva in za poziv k zavedanju o soodvisnosti vseh zaposlenih, ki delujemo v obeh dejavnostih.

Ne stavkamo le zase, stavkamo za vse državljanke in državljane Slovenije, ki za povrnitev ali ohranjanje zdravja in dvig kvalitete življenja potrebujejo javni zdravstveni in socialni sistem.

Tokrat bomo po dolgem času, vsi sindikati, ki zastopamo zaposlene v dejavnosti zdravstva in socialnega varstva, delovali enotno, usklajeno in koordinirano. Med sindikati tako ni ne
razkroja, ne razlik, zgolj pričakovanje, da se enkrat za vselej področje zdravstva in socialnega varstva sistemsko uredi.

Obvestilo stavka za člane >>