Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije se pridružuje stavkovnemu valu v mesecu decembru

Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije je na svoji seji Republiškega odbora dne 23. oktobra 2018 obravnaval aktualno dogajanje na področju pogajanj o plačah v javnem sektorju ter problematiko na področju dejavnosti zdravstva in socialnega varstva.

Pričakovano, je tudi naš sindikat pristopil k sindikalnim aktivnostim v okviru Koordinacije stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja ter se preoblikoval v stavkovni odbor. Stavkovni odbor bo, skupaj z ostalimi sindikati javnega sektorja v koordinaciji, usklajeval in usmerjal priprave in aktivnosti za pripravo splošne stavke v javnem sektorju, ki se bo pričela 4. decembra 2018.

Zahtevo višje plačilo za delo zaposlenih v zdravstvu in sociali, uveljavitev standardov in normativov za poklicne skupine, ki le teh še nimajo ter reševanje problematike pomanjkanje kadra (slednje je v socialnem varstvu še bistveno večji problem kot v preostalih deli javnega sektorja), saj v takih delovnih pogojih zaposleni enostavno niso več zmožni (varno) delati.

Stavkovni odbor SZSSS bo glede na nadaljnji razvoj pogajanj izpeljal vse potrebno za napoved in izvedbo stavke v skladu z Zakonom o stavki in stavkovnimi pravili ter o vseh svojih aktivnostih obveščal članstvo, hkrati pa pozivamo preostale sindikate na področju zdravstva in socialnega varstva, da v čim večji meri poenotimo in skupno koordiniramo aktivnosti v stavkajočih dneh, saj so vse usmerjene v enak cilj – izboljšati plače/pravice/položaj zaposlenih v zdravstvu in sociali.

Predsednik sindikata
Aleksander Jus